Drinkwater

andres-siimon-KOh8ShapWMw-unsplash

Drinkwater

Drinkwater is een van de belangrijkste dingen in de wereld. Ieder mens heeft dan ook water nodig en is het van een hoge noodzaak. Echter is het niet zo dat iedereen drinkwater zomaar kan krijgen. In arme landen kan je dan niet zomaar naar de kraan lopen en drinkwater pakken. Dit komt doordat hier niet genoeg geld voor is. Hierbij kan je alleen water drinken door het schoon te maken of bijvoorbeeld flesjes water te kunnen kopen in een winkel. Daarnaast is het niet zo dat een land arm hoeft te zijn voor geen drinkwater. In een land zoals Spanje kan je ook geen water uit de kraan drinken. Dit komt doordat het niet goed schoon gemaakt is. Zo hebben veel landen dat je niet uit de kraan kan drinken, maar alleen uit een flesje water. In ons land is dit natuurlijk anders. Hier kan je dan ook gewoon water uit de kraan drinken en is het water uit de kraan ook goed om te drinken. Dit betekent dat het water dan ook goed schoon is in dit land. Dat komt dan ook doordat wij hier heel veel moeite en geld in stoppen. Zo hebben wij goede manieren om het water dan ook schoon te maken. Dit is een lang proces, maar de Nederlanders hebben dit dan ook goed aangepakt. Zo kan iedereen dan ook water uit de kraan pakken.

Verschillende soorten water

In de wereld heb je verschillende soorten water. Zo heb je bijvoorbeeld zoet water wat je kunt drinken en gebruiken voor de akkerbouw. Daarnaast heb je dan zout water wat je absoluut niet kan drinken. Zoetwater wordt vooral gevonden in rivieren en in meertjes. Daarnaast kan het ook onder in de grond gevonden worden. Hier wordt dan ook vaak ons drinkwater gehaald. Zout water kan je vooral in zee vinden. Ook heb je in landen bepaalde meren waar je ook zout water kan vinden.

Veel water drinken is gezond

Het gezondste wat je kunt doen in je leven is dan ook veel water drinken. Zo zijn frisdranken zoals Fanta en Sprite niet goed voor je. Op deze manier kan je jezelf wel hydrateren, maar is het probleem dan ook dat je te veel suikers in je lichaam kan krijgen. Op deze manier kan je dan ook overgewicht krijgen en is dit dan ook heel slecht voor je gezondheid. Ook kan dit ervoor zorgen dat je ziektes krijgt zoals suikerziekte. Het is dan van belang dat je iedere dag ongeveer 3 liter water drinkt. Op deze manier kan je dan ook niet uitdrogen. Dit is dan ook van een groot belang natuurlijk.

MEER TE WETEN KOMEN

Zoet water

Zout water

Waterzuivering