Zout water

arvydas-baltinas-EuNu73Wtpgk-unsplash

Zout water

Water in is belangrijk in onze wereld. Op deze manier wordt er veel water gebruikt in de wereld en dient het vooral als drinkwater. Echter is niet al het water goed voor gebruik als drinkwater. Op deze manier kan je geen zout water drinken en kan je alleen maar zoet water drinken. Dit komt doordat te veel zout slecht voor je is en hier kan je dan ook door uitdrogen. Hetzelfde geldt voor het verbouwen van gewassen voor een boer. Zo gebruikt de boer water om zijn gewassen te maken. Zout water maakt dit dan kapot en moet de boer dan ook zoet water gebruiken. Zout water kan je dan ook op meerdere plekken vinden. Zo kan je het vinden in de zee, maar kan je het ook vinden onder de grond. Dit kan je alleen onder de grond vinden als je ook dicht bij de zee bent. Van zout water kan je echter ook zoet water maken en drinkbaar maken. Hierbij is het van belang dat je kijkt naar het ontzilting proces van zout water. Hierbij wordt het zout uit het water gehaald en kan je het ook gebruiken als drinkwater. Zout water ontstaat doordat er natrium in de grond zit van de zee. Deze kan dat het water heel zout maken.

 

Vissen

Zout water is heel belangrijk voor de dieren in de zee. Zo kunnen deze niet overleven in het zoete water en kunnen ze alleen maar overleven in zout water. Voor ons is dit belangrijk om te weten omdat een groot gedeelte van ons eten dan ook uit de zee komt. Zo heb je vissen zoals een haring die worden gevangen door vissers op een boot. Daarnaast heb je ook nog andere voedselmiddelen die uit de zee komen. Dit kan dan bijvoorbeeld zeewier zijn of dieren zoals krabben en kreeften. Op deze manier kan je zout water dan ook voor iets goed gebruiken en is het natuurlijk dan niet nutteloos.

Regen

Regen is vaak vervelend. Hier wordt je dan ook door nat, maar heeft het ook voordelen. Zo zorg je ervoor dat bepaalde gebieden vochtig blijven. Dit is in belang voor de groei van bepaalde planten en gewassen. Het regen komt dan ook vooral uit de zee. Dit komt doordat het water verdampt uit de zee en dan in de wolken terecht kan komen. Regen is dan ook bijna altijd zoet water omdat dit dan ook wordt omgezet. En regen is dan ook van belang voor de wereld.

MEER TE WETEN KOMEN

Zoet water

Drinkwater

Waterzuivering