Zoet water

luann-hunt-rtVCdQBrsUw-unsplash

Zoet water

Het gebruik van water is noodzakelijk voor onze wereld. Zo heb je dan veel verschillende soorten water in de wereld. Je hebt dan bijvoorbeeld zout water. Dit kan je dan ook vooral vinden in de zee. Dit water kan je dan ook niet drinken omdat het zout is. Dit is dan ook slecht voor je lichaam en dit moet je niet benutten. Daarnaast kan je ook kijken naar zoetwater. Dit is dan ook heel belangrijk voor onze wereld. Zo drinken wij zoet water om drinken in ons lichaam te krijgen. Echter is zoet water niet alleen belangrijk als drinkwater. Je hebt zoet water ook nodig voor de akkerbouw en kunnen boeren hier dan ook eten mee kweken. Dit is dan ook van belang en moet dit goed gebeuren. Zoet water kan je vinden op meerdere plekken. Zo heb je zoet water in een rivier en bepaalde plassen. Daarnaast heb je ook zoetwater in de grond zitten. Dit water wat onder de grond zit wordt dan ook veel gebruikt als drinkwater. Zo kan het water uit de grond worden gepompt en wordt het dan ook schoongemaakt door bepaalde bedrijven. Op deze manier kunnen wij in Nederland dan schoon zoetwater gebruiken als drinkwater. Daarnaast wordt het gebruik om te douchen en bijvoorbeeld dingen te kunnen wassen.

Regen

Het hebben van regen is ook heel belangrijk. Op deze manier kunnen dingen nat worden en ook vruchtbaar worden. Zo kunnen dingen beter groeien zoals een bos. Als het een lange tijd niet regent merk je dit ook snel. Je kan dan zien dat veel dingen droog worden en hiermee kunnen dan nare dingen gebeuren en dit wil je natuurlijk niet hebben. Zo kunnen er bijvoorbeeld bosbranden komen en kunnen dingen niet meer goed groeien. Voor een boer kan dit bijvoorbeeld dan ook heel vervelend zijn en dit wil je dan ook niet hebben.

Schoon drinkwater

Voor ons in Nederland is schoon drinkwater een normale zaak. Echter is dit niet in ieder land zo. Je hebt dan landen in bijvoorbeeld Afrika waar er geen schoon drinkwater is. Daarnaast heb je zelfs in landen zoals Spanje geen schoon drinkwater in de kraan. Hier word het water vooral gebruikt voor het schoonmaken van dingen. En moeten mensen flesjes water gebruiken om dit dan ook te kunnen drinken. Hierbij moet je er dan goed opletten dat als je water drinkt in een ander land dat dit wel schoon is.

MEER TE WETEN KOMEN

Zout water

Drinkwater

Waterzuivering